Telefoonnummer

06 36 222 386

Emailadres

info@huidtherapieskinshine.nl

Geopend op

ma, di, wo

Er zijn talloze behandeltechnieken om je het leven een stukje dragelijker te maken. Zo ook op het gebied van huidproblemen. Sommige van die technieken zijn zo eenvoudig dat ze soms zelfs een beetje ‘vergeten’ worden. Lymfetaping ofwel kinesiotaping is hier een perfect voorbeeld van.

We kennen deze tape doorgaans van de fysiotherapeut, die het gebruikt om spieren te ontlasten.. maar dat is echter niet het enige waarvoor de tape ingezet kan worden! Als huidtherapeut gebruik ik deze tape om natuurlijke processen in het lichaam te versnellen. De manier waarop ik de tape plak heeft invloed op de huid en het onderliggende weefsel zoals het afvoersysteem van het lichaam. Snel, eenvoudig, pijnloos en vooral verrassend effectief om klachten te verminderen.

Raster en octopus

Ik gebruik doorgaans 2 verschillende plaktechnieken: het ‘raster’ en de ‘octopus’. Het raster plak ik op de huid wanneer er bijvoorbeeld een onderhuidse verharding (fibrose) aanwezig is of op een litteken die problemen geeft (jeuk, pijn, trekkend, roodheid). De tape lift de huid omhoog, waardoor er onderhuids ruimte vrij komt bij de bloedvaten, lymfevaten en zenuwuiteinden. Stug weefsel wordt soepeler, pijn en jeuk nemen af en het gebied voelt minder trekkend aan. Ook roodheid in of rondom een litteken trekt sneller weg. De tape brengt direct verlichting op de plaats waar het is aangebracht. En een leuk weetje: Blauwe plekken kan je met deze techniek ook sneller laten ‘oplossen’. Na het plakken van de tape is de blauwe plek na 2-3 dagen al bijna verdwenen!

De andere techniek (“octopus”) zet ik in om vocht (oedeem) te verplaatsen. Wanneer je na het plakken van de tape beweegt treed er een massage effect op, waardoor het vocht begint te stromen. De tape leid het vocht vervolgens een bepaalde richting op. Resultaat: De druk en spanning in de huid verminderen en het gebied voelt minder zwaar en vermoeid aan. Dit wordt veelal op de benen en/of armen geplakt wanneer er een probleem is bij de vochtafvoer van het lichaam.

Hooikoorts

Naast het verminderen van huidproblemen kunnen hooikoortsklachten ook vermindert worden met de tape. Dit vereist weer een andere speciale plaktechniek, wat ervoor zorgt dat het allergische reactiemechanisme wordt gekalmeerd. Ideaal voor in de zomer!

Een klein stukje tape, een groot effect

Wie had nou gedacht dat een stukje tape zoveel effect zou kunnen hebben op het lichaam? Laat je vooraf aan een behandeling altijd goed informeren over de verschillende opties, de kosten en de effecten ervan op je lichaam. Eenvoudige technieken zonder bijwerkingen kunnen namelijk in veel gevallen al verlichting geven.

Aanbevolen artikelen