Telefoonnummer

06 36 222 386

Emailadres

info@huidtherapieskinshine.nl

Geopend op

ma, di, wo

Dit is een vraag die mij vaak gesteld wordt.. Nee, make-up is niet per definitie slecht voor je huid. Het is wel belangrijk om te weten wàt je op je huid smeert en waar je op moet letten.

Make-up kan ervoor zorgen dat je huid een mooi kleurtje krijgt, je huid lijkt egaler en je kan onzuiverheden maskeren. Tegenwoordig zijn er zoveel soorten en merken dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet wanneer je een product wil kopen. Hier een aantal tips die zeker de moeite waard zijn.

Schone handen

Allereerst is het belangrijk om je handen altijd met zeep te wassen alvorens je met je make-up begint. Doe je dat niet, dan smeer je allerlei bacteriën in en op je huid waardoor ontsteking kunnen ontstaan.

Het aanbrengen van je make-up

Je kunt prima je vingers gebruiken om je make-up aan te brengen. Wanneer je kwasten en sponsjes gebruikt, zorg er dan voor dat je deze iedere week grondig met water en zeep reinigt. In kwasten en sponzen kunnen bacteriën namelijk makkelijk nestelen en vermenigvuldigen. En die wil je liever niet op je huid.

Moisturizer

Smeer vooraf aan je make-up een moisturizer om de hydratatie van je huid te peil te houden. Hiermee verminder je droogtelijntjes en je make-up smeert hierna beter uit.

Sun Protector Factor (SPF)

Vergeet nooit om zonnebrandcreme na je moisturizer aan te brengen. Je kunt kiezen voor een moisturizer of foundation waar SPF in zit maar je kunt ook een los product aanschaffen waar SPF in zit. Gebruik je een los product, smeer deze dan na de moisturizer en vooraf aan je make-up op. In de herfst/winter kan je prima een SPF 15 aanbrengen. Kies op zonnige dagen voor een SPF 30 (of 50). SPF beschermt tegen pigmentvlekken, rimpels en huidverslapping.

Ingrediënten in je product

– Bepaalde ingrediënten kunnen de huid afsluiten waardoor je pukkeltjes en puistjes kan krijgen. Kies bijvoorbeeld voor minerale make-up. Dit sluit de huid niet af en is op basis van natuurlijke ingrediënten.

– Gebruik je make-up met SPF erin? Onthoud dan dat de beschermingsfactor door warmte en naarmate de tijd verstrijkt steeds lager zal worden. Vervang je producten daarom regelmatig.

– Kies liever geen make-up met geurstoffen omdat dat de kans op allergische reactie vergroot. Heb je een gevoelige huid? Kies dan voor een product met hypoallergene ingrediënten.

Waterbasis

Kies bij voorkeur voor make-up op waterbasis. Een product op oliebasis zorgt er namelijk voor dat je huid sneller gaat glimmen en het kan zorgen voor meer onzuiverheden. Ook blijven stofdeeltjes en viezigheid sneller aan de huid plakken wanneer je huid vettig is. Waterbasis is lichter voor de huid en sluit je huid minder snel af.

Last but not least: Reinig je huid grondig

Reinig je huid altijd grondig aan het einde van de dag. Dit is essentieel om je huidconditie te behouden. Tegenwoordig zitten er allerlei micro- en nanodeeltjes in make-up waardoor het er natuurlijker uit ziet. Het nadeel hiervan is dat de producten beter in je poriën blijven zitten. Ook mengt je make-up in de loop van de dag met talg (je eigen huidvet) en vuil van buitenaf. Reinig dus grondig en bij voorkeur 2x achter elkaar zodat echt alle make-up restjes verwijderd zijn wanneer je je bed in rolt. Doe je dat niet, dan zal je merken dat je huid er roder en vlekkeriger uit komt te zien. Bovendien worden je poriën groter en je krijgt sneller fijne lijntjes.

Wil je specifiek huidadvies? Neem dan contact op voor een gratis intake waarbij jouw huid geanalyseerd wordt.

Aanbevolen artikelen