Telefoonnummer

06 36 222 386

Emailadres

info@huidtherapieskinshine.nl

Geopend op

ma, di, wo

Vanaf ongeveer ons 25e levensjaar begint het huidverouderingsproces van de huid. Vaak zien we daar de eerste tekenen pas van rond het 30e levensjaar. Verschillende factoren spelen hierbij een rol: intrinsieke factoren (biologisch), externe factoren (uitwendige factoren), erfelijke factoren en leefstijl.

Verouderingsproces

Naarmate we ouder worden, nemen de huidcellen in kwaliteit en hoeveelheid af. Het aantal cellagen van de opperhuid wordt minder. Daarentegen kan de hoornlaag (dode huidcellaag) juist verdikt zijn. De lederhuid neemt ook af in kwaliteit en dikte: afname collageen, hyaluronzuur en elastine. Het gevolg hiervan is dat er een slappe, stugge en rimpelige huid ontstaat met een steeds grauwer wordende teint.

Verjongingsproces

Om het verouderingsproces tegen te gaan, kunnen er verschillende huidbehandelingen toegepast worden. Deze behandelingen hebben het doel om een toename van het collageen, hyaluronzuur en de elastine te realiseren. De bindweefsellaag wordt dikker, waardoor de huid steviger en veerkrachtiger zal zijn. De dode huidcellaag wordt daarentegen dunner, wat resulteert in een frissere huid. Daarnaast verbetert de doorbloeding, waardoor de huidcellen meer voeding krijgen en de afvalstoffen beter afgevoerd worden. Dit alles zorgt ervoor dat we de tijd even stil kunnen zetten of zelfs terug kunnen draaien, waardoor u een gezonde, stralende en jonger uitziende huid krijgt.

De huid kan bijvoorbeeld gestimuleerd worden door middel van laser, IPL, chemische peeling, microneedling en producten voor thuisgebruik.

Behandelmethoden

Laser/IPL

Een laser of IPL apparaat die kleine onderhuidse gaatjes in de huid maakt (Harmony XL Pro Clearlift, Q-Switched laser), zorgt ervoor dat er nieuwe huidcellen geproduceerd worden en dat er nieuw collageen en elastine gevormd wordt. Dit zorgt voor anti-ageing van de huid.

Chemische peeling

Chemische peelings zorgen ervoor dat de dode huidcellen van de huid exfoliëren. Hierdoor oogt de huid frisser en worden er signalen naar de diepere huidlagen doorgegeven dat de huid nieuwe huidcellen dient aan te maken. Het wondgenezingsproces van de huid wordt op gang gebracht, waardoor er heel veel nieuwe huidcellen ontstaan.

Producten

Er zijn verschillende producten die als aanvulling op de behandelingen gebruikt kunnen worden tegen huidveroudering en om het resultaat van de behandelingen te optimaliseren en te behouden. Ingrediënten met een bewezen werking om huidveroudering tegen te gaan zijn vitamine A zuur (of retinol), vitamine C, niacinamide (vitamine B3), glycolzuur en/of salicylzuur. Vraag de huidtherapeut welke producten geschikt zijn voor jouw huidtype.