Telefoonnummer

06 36 222 386

Emailadres

info@huidtherapieskinshine.nl

Geopend op

ma, di, wo

Acne ontstaat door verschillende factoren. Hormonen in combinatie met een dikker wordende huid spelen doorgaans een grote rol. Dit ontstaat vaak in de puberteit, maar kan ook op latere leeftijd ontstaan. Wanneer acne op latere leeftijd ontstaat noemen we dat ‘acne tarda’. Wanneer de talgproductie verhoogd en de samenstelling van het talg dikker wordt kan het talg minder goed uit de huid vloeien. Daar komt vaak nog bij dat de huid in de puberteit ook dikker wordt. Al deze factoren tezamen kunnen verstoppingen veroorzaken. Je ziet dit aan mee-eters (comedonen) en bultjes op de huid. Als dan ook nog de P. acnes bacterie op de huid zit, ontstaan er ontstekingen (puistjes). Helaas kunnen ontstekingen weer leiden tot achterblijvende littekens, variërend van oppervlakkig tot diep.

Acnetherapie

Bij acnetherapie worden dode huidcellen van de huid verwijderd en de talgproductie wordt onder controle gebracht. Er ontstaan dan minder snel verstoppingen en de huid wordt weer gezond gemaakt. Er vindt een uitgebreide dieptereiniging plaats, aangevuld met fruitzuur peeling en bijpassende huidproducten.

Chemische peeling / fruitzuurpeeling (AHA of BHA)

Een chemische peeling is doorgaans een cocktail van fruitzuren of salicylzuur. De zuren zorgen voor versnelde afschilfering van de huid en stimulatie van het genezingsproces. Littekentjes vervagen daardoor evenals grove poriën. Met verschillende soorten zuren, worden huidcondities specifiek behandeld. Glycolzuur werkt bijvoorbeeld uitstekend voor een droge huid met onzuiverheden en salicylzuur juist voor een vettige acnéhuid. Daarbij kan het zijn dat een huid vettig is, maar ook vochtarm. In dit soort gevallen kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor een gecombineerde peeling met verschillende (fruit)zuren.

Na de behandeling

Na chemische peeling kan de huid de eerste 1-2 dagen rozig/rood van kleur zijn. In de loop van de dagen kan de huid iets gaan schilferen en de huid kan droog of schraal aanvoelen. Het is daarom belangrijk om verzorgende producten voor thuis te gebruiken, die voor uw huidtype geschikt zijn. Houd er rekening mee dat de huid 4-6 weken vóór en 4-6 weken na de behandeling niet blootgesteld dient te worden aan de zon of zonnebank. Smeer dagelijks SPF 30/50 om de huid te beschermen, draag eventueel beschermende kleding wanneer de zon schijnt en ga absoluut niet zonnebaden of onder de zonnebank gedurende deze periode.

Thuisproducten

Het is belangrijk om huidverzorgingsproducten te gebruiken die zijn afgestemd op je eigen huidtype. De thuisproducten zijn essentieel voor een optimaal behandelresultaat. Ze dragen bij aan de voorbereiding, het verzorgen, stimuleren en onderhouden van de juiste huidconditie. Vraag de behandelend huidtherapeut naar advies over passende producten voor jouw huid.

Vergoeding

Het kan zijn dat je vanuit de aanvullende verzekering voor gedeeltelijke of gehele vergoeding in aanmerking komt. Neem je zorgpolis door of neem contact op met je zorgverzekeraar voor meer informatie hierover.