Telefoonnummer

06 36 222 386

Emailadres

info@huidtherapieskinshine.nl

Geopend op

ma, di, wo

Bij Huidtherapie Skinshine wordt er gewerkt met de Harmony XL Pro. Dit is een multifunctioneel platform waarbij er zowel met laser als met IPL gewerkt kan worden. Daarmee kunnen er veel verschillende huidproblemen behandelt worden uiteenlopend van anti-ageing tot aan ontsierende bloedvaatjes en pigmentvlekken.

ClearLift

De Harmony XL Pro Clearlift Q-Switched Nd-Yag laser kan ingezet worden om de huidconditie te verbeteren en huidveroudering aan te pakken. De laser maakt kleine gaatjes onder de huid, waarbij de opperhuid gespaard blijft. Tijdens de behandeling wordt gebruik gemaakt van verschillende ‘spacers’. Dit zijn opzetstukjes waarmee op verschillende diepteniveaus in de huid behandelt kan worden. Doordat de laser het huidoppervlak niet beschadigd maar onderhuids kleine gaatjes veroorzaakt, zie je in eerste instantie niets aan je huid. De huid verbetert van binnenuit en in de weken na de behandeling zal je merken dat je huid steeds ‘gezonder’ wordt. Het lichaam wordt namelijk gestimuleerd om nieuwe cellen aan te maken. Het eindresultaat hiervan is zichtbaar na 3-4 maanden, omdat de aanmaak van de collageen en elastine een langzaam proces is. De huid zal na iedere behandeling steviger en veerkrachtiger worden. Fijne lijntjes vervagen en de huid oogt jonger en vitaler.

De huid wordt per puls behandeld. Tijdens de behandeling kan je warmte voelen. Het wordt doorgaans ervaren als een ontspannende huidbehandeling. Direct na de behandeling kan de huid rozig van kleur zijn, wat na enkele uren volledig weggetrokken is. Bij intensieve behandeling van dunne huid (zoals rondom de ogen) kunnen soms tijdelijk kleine uitgezette bloedvaatjes ontstaan. Dit is na enkele dagen verdwenen.

Tijdens het intakegesprek wordt ingeschat hoeveel behandelingen je naar schatting nodig zal hebben voor het gewenste resultaat. Gemiddeld zijn er 6-8 behandelingen nodig, met steeds 2 weken tussentijd. Over het algemeen geldt: hoe meer behandelingen je ondergaat, hoe meer resultaat. Het is hierbij ook mogelijk om verschillende behandelopties met elkaar te combineren om het eindresultaat te optimaliseren. De huidtherapeut kan je hier meer informatie over geven.

Tatoeages en pigmentvlekken

Bij het verwijderen van tatoeages en pigmentvlekken wordt de laserstraling geabsorbeerd door het pigment, waardoor de pigmentdeeltjes vernietigd worden. Het pigment spat als het ware uit elkaar, waarna je lichaam het pigment opruimt.

Bij de behandeling van tatoeages zijn er veel factoren die het behandelresultaat beïnvloeden. De belangrijkste factoren zijn de diepte waarmee de tatoeage is gezet, het soort pigment wat gebruikt is en de gebruikte kleuren. Het kan bij tatoeages altijd zo zijn dat er uiteindelijk restpigment in de huid achter blijft. Je ziet dan een lichte waas. Dit kan ontstaan doordat er synthetische stoffen of metaaldeeltjes in de inkt aanwezig kunnen zijn, maar ook doordat een tatoeage eventueel te diep is gezet.

Direct na de behandeling zie je een witte waas op de tatoeage, er ontstaat zwelling en de omliggende huid wordt rood. Er treden ook vaak kleine bloeduitstortingen op rondom het behandelde gebied. De huid kan enkele uren branderig aan voelen, dit kan je verminderen door de huid te koelen. De eerst volgende dagen kunnen er korstjes en eventueel blaren ontstaan. Verder zal de huid gaan vervellen. Je lichaam heeft doorgaans 8-12 weken nodig om te herstellen voordat een vervolgbehandeling plaats kan vinden.

Tijdens de intake schat de huidtherapeut in hoeveel behandelingen je waarschijnlijk nodig zal hebben voor een optimaal resultaat. Per behandeling wordt er geëvalueerd in welke mate het pigment op de laser heeft gereageerd. Gemiddeld zijn er bij zonnevlekjes bijvoorbeeld zo’n 3 behandelingen nodig en bij tatoeages 8 tot 12 behandelingen.

Ongewenste beharing

Ook ongewenste beharing kan behandelt worden met de Harmony XL Pro. Hierbij wordt het pigment in de haren tot in de haarzakjes opgewarmd. Na iedere behandeling komen de haren dunner en in mindere mate terug gegroeid. Hierover vindt je op de pagina ongewenste beharing meer informatie.