Telefoonnummer

06 36 222 386

Emailadres

info@huidtherapieskinshine.nl

Geopend op

ma, di, wo

Microneedling wordt ingezet om littekenweefsel te versoepelen en/of te verminderen. Ook grove poriën worden vervaagd en de teint van de huid verbetert. Het is ook een perfecte behandeling voor anti-ageing. Deze techniek wordt uitgevoerd met een dermicapen.

Wat doet de dermicapen?

Het is een pen met minuscule naaldjes, die met een tussenstof over de huid wordt bewogen. De naaldjes maken kleine kanaaltjes in de huid, wat een gecontroleerde wondgenezing veroorzaakt. De fibroblasten worden geprikkelt, waardoor er in de weken na de behandeling alsmaar meer nieuwe huidcellen ontstaan. Hierdoor verbetert de huidstructuur. De tussenstof die gebruikt wordt, wordt afgestemd op de huidconditie: Er kunnen verschillende stoffen in de huid geneedled worden, zoals hyaluronzuur en vitamines. Hoe meer behandelingen u ondergaat, hoe meer resultaat.

Behandeling

De gaatjes die in de huid gemaakt worden zijn zo klein dat ze niet met het blote oog te zien zijn. De huid reageert hier wel op met een roze/rode huidskleur en een warm gevoel. De intensiteit van de huidskleur na de behandeling is afhankelijk van de huidconditie en de intensiteit waarmee er behandelt is. Deze verkleuring houdt vaak enkele uren aan, maar dit kan ook een aantal dagen duren wanneer je een gevoelige huid hebt. Zorg ervoor dat je je huid de eerste 3 weken na de behandeling dagelijks goed beschermd met SPF 30/50. Dit is essentieel om verkleuringen/pigmentverschuivingen te voorkomen die onder invloed van de zon kunnen ontstaan. Verder is het belangrijk om speciale producten te gebruiken na de behandeling. Alle stoffen die je aanbrengt dringen namelijk direct naar de diepte in de huid dankzij de kanaaltjes die ontstaan zijn. De huidtherapeut zal aangeven welke producten geschikt zijn voor een snellere genezing en welke het behandeleffect zullen versterken.