Telefoonnummer

06 36 222 386

Emailadres

info@huidtherapieskinshine.nl

Geopend op

ma, di, wo

We weten allemaal dat antioxidanten goed zijn voor het lichaam. Maar wat doen ze eigenlijk voor je huid?

Vrije vetzuren

De belangrijkste antioxidanten voor je huid zijn vitamine C, vitamine E, ubiquinone (Q10) en niacinamide. Antioxidanten beschermen je huid tegen schade die wordt veroorzaakt door onder andere vrije vetzuren. Vrije vetzuren ontstaan onder invloed van UV-straling, roken en milieuvervuiling. Hoe meer vrije vetzuren, hoe sneller je huid veroudert. Doordat antioxidanten de vrije vetzuren opruimen wordt huidveroudering teruggedrongen. Je huid wordt strakker, waardoor rimpeltjes verminderen. Ideaal!

Maar antioxidanten doen nog veel meer voor je huid:

Ze verbeteren namelijk de huidbarrièrefunctie, waardoor je huid sterker en weerbaarder wordt, de hydratatie wordt op peil gehouden en huidschade wordt tegengegaan.

Bij een tekort aan antioxidanten zie je dat terug in je huid: je kunt een schrale, slappe, gedehydrateerd huid krijgen die vatbaarder is voor invloeden van buitenaf. Kortom, antioxidanten zijn onmisbaar voor je huid! Hoewel je huid zn best doet om antioxidanten op te slaan, oxideren antioxidanten snel: dan verliezen ze hun werking en gaan verloren. Zorg daarom dat je de voorraad antioxidanten regelmatig bij vult. Dit kan je doen door middel van voeding, maar ook met huidverzorgingsproducten waaraan antioxidanten zijn toegevoegd.

Producten

Let er bij het aanschaffen van producten op dat de producten licht- en luchtdicht verpakt zijn, zodat de antioxidanten hun werking niet verliezen. Daarnaast moeten de juiste verhoudingen in een product zitten om het product ook daadwerkelijk werkzaam te laten zijn. Duurder is niet altijd beter, maar het is wel belangrijk om niet ‘zomaar’ en product met antioxidanten aan te schaffen. Vraag hiervoor professioneel advies, zodat je geen producten aan schaft die uiteindelijk niet doen wat ze beloven.

Iedere antioxidant heeft andere specifieke eigenschappen, maar dan moeten ze wel in de juiste verhouding op de juiste plek in de huid terecht komen. Zo kunnen bepaalde antioxidanten worden ingezet tegen pigmentvlekjes, het tegengaan van huidirritatie of om schade aan de huid te verminderen wat is ontstaan door UV-straling. De mogelijkheden met antioxidanten zijn eindeloos.

Huidverzorgingsroutine

Mist je huid net dat extraatje waardoor je huid er grauw, oud, vlekkerig of geïrriteerd uit ziet? Overweeg dan eens om kritisch naar je huidverzorgingsroutine te kijken. Vermijd liever producten met parfum, alcohol, lavendel, kaneel, bergamot, eucalyptus, menthol en andere irriterende stoffen. Daarentegen voeg je juist producten toe die de huid kalmeren, voeden en beschermen. Daarbij mogen antioxidanten zeker niet ontbreken!

Aanbevolen artikelen