Telefoonnummer

06 36 222 386

Emailadres

info@huidtherapieskinshine.nl

Geopend op

ma, di, wo

Zo’n 1 op de 5 mensen krijgt vroeg of laat wel eens te maken met huidproblemen. Dit kan verschillen in klachten zoals pukkeltjes, puistjes, kloofjes, irritatie, pigmentvlekken, maar ook ontsierende bloedvaatjes die aan het oppervlak van de huid liggen. Over het laatste gaan we het vandaag over hebben: verwijde bloedvaatjes.

Verwijde bloedvaatjes die duidelijk zichtbaar zijn op de huid kunnen verschillende oorzaken hebben. Zo kunnen ze bijvoorbeeld steeds opvallender worden bij het ouder worden van de huid, waarbij de huid steeds wat dunner wordt en dus steeds meer zal doorschemeren. Daarnaast kan erfelijkheid een rol spelen, de invloed van zonlicht of slechte leefgewoontes. Doordat de elasticiteit van de vaatwanden afneemt, zullen de vaatjes zich niet meer zo goed kunnen vernauwen als voorheen waardoor ze blijvend verwijd kunnen blijven.

Het is goed om te weten dat verwijde bloedvaten niet gevaarlijk zijn. Daarnaast kunnen spataderen wel bepaalde klachten met zich mee brengen evenals bloedvaatjes op het gezicht, die vaak gepaard gaan met schaamte en/of een branderig gevoel. We maken onderscheid tussen diepe vaatverwijding (zoals spataderen op de benen) en oppervlakkig (zoals couperose op het gezicht).

Met de Harmony XL Pro laser kunnen we de oppervlakkige bloedvaatjes goed behandelen. Gemiddeld zijn er 1-3 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat. De laserstraling dringt door de huid en wordt in het bloedvaatje omgezet in warmte. Door de warmte reageren de eiwitten in het bloed, waardoor het bloedvaatje na de behandeling zal verdwijnen. Houd er wel rekening mee dat het kan zijn dat andere bloedvaatjes vroeg of laat ook elasticiteit kunnen verliezen en dus ook zichtbaar verwijd aanwezig kunnen blijven aan het huidoppervlak. In dat geval kun je die betreffende vaatjes ook weer laten behandelen. Je hoeft trouwens niet bang te zijn dat het behandelen van de bloedvaatjes slecht is voor je huid of je lichaam: Doordat de behandelde bloedvaatjes geen actieve functie meer hebben in het vervoeren van bloed, heeft het aanpakken van de bloedvaatjes dus geen invloed op de omliggende weefsels. Hierdoor kunnen we ze zonder problemen behandelen.

Aanbevolen artikelen