Telefoonnummer

06 36 222 386

Emailadres

info@huidtherapieskinshine.nl

Geopend op

ma, di, wo

Er zijn verschillende (verheven) plekjes op de huid die ontsierend, pijnlijk en/of hinderlijk kunnen zijn. Deze plekjes kunnen bijvoorbeeld snel bloeden of tussen de baardgroei aanwezig zijn waardoor de plekjes geschaafd kunnen worden. De (verheven) plekjes kunnen verschillende oorzaken hebben, maar zijn veelal goed te behandelen.

Wratten

Wratten ontstaan door het humaan papilloma virus (HPV). Het is een systemische aandoening (in het hele lichaam aanwezig), waardoor er wratten op iedere plek op het lichaam voor kunnen komen. Deze wratten zijn besmettelijk voor anderen wanneer er helder vocht uit de wratjes komt. De wratten kunnen aangestipt worden met vloeibare stikstof (cryopen) of met een zapper aangestipt worden. Afhankelijk hoe snel de wrat reageert en de plaats waarop de wrat gelokaliseerd is, zijn er 1 of meerdere behandelingen nodig. Doorgaans zijn wratten op de handen en de voeten erg hardnekkig, dus kan het zijn dat behandeling van wratten op die plekken vaker plaats dient te vinden.

Verruca seborrhoïca

Een andere benaming voor verruca seborrhoïca is ‘ouderdomswratten’. Het oppervlak van een verruca seborrhoïca is ruw en wrat-achtig van structuur. In tegenstelling tot de normale ‘wratten’ is er bij verruca seborrhoïca geen sprake van het HPV virus, maar van een ouderdomsverschijnsel van de huid. Verruca seborrhoïca is doorgaans goedaardig en is niet besmettelijk. Dit kan behandelt worden door middel van een zapper, laser of IPL.

Fibromen

Fibromen zijn goedaardige uitstulpingen van bindweefsel. Het zijn huidskleurige uitstulpingen en zijn eenvoudig door middel van cryotherapie, een zapper of door middel van een laser of IPL te verwijderen. Daarnaast kan het ook door middel van curettage verwijdert worden (weglepelen).

Behandeling

Wanneer goedaardige plekjes verwijderd worden, ontstaat er door de behandeling een soort schaafwondje. Hier komt een korst op, die goed vettig moet worden gehouden. Het korstje valt er na een aantal dagen vanzelf af, waarna er een roze babyhuid onder de korst tevoorschijn komt. Deze huid is erg kwetsbaar voor invloeden van buitenaf en dient de eerste 6 weken beschermd te worden tegen de zon.

Verwijdering van een fibroom bij de oksel met behulp van de zapper (foto vooraf aan de behandeling en foto direct na de behandeling):