Telefoonnummer

06 36 222 386

Emailadres

info@huidtherapieskinshine.nl

Geopend op

ma, di, wo

Fruitzuren frissen de huid op. Ieder fruitzuur heeft specifieke eigenschappen, maar één eigenschap hebben alle fruitzuren met elkaar gemeen: ze zorgen ervoor dat de dode huidcellen sneller van de huid af schilferen waardoor de huid een boost krijgt.

Verschillende soorten fruitzuren kunnen eventueel met elkaar gecombineerd worden om verschillende huidproblemen aan te pakken. Afhankelijk van de gebruikte zuren kan je bijvoorbeeld de talgproductie reguleren, pigmentvlekjes vervagen en/of de hydratatie van de huid verbeteren.

Wat gebeurt er bij een fruitzuur peeling?

Fruitzuren zorgen ervoor dat de lijmlaag tussen de bovenste huidcellen oplost zodat de dode huidcellen makkelijker zullen afschilferen. Dit stimuleert de huid om nieuwe huidcellen aan te maken. Resultaat: een nieuwe, gezonde huid aan het huidoppervlak.

Onzuivere huid, huidveroudering, pigmentvlekjes

Doordat de laag met dode huidcellen dunner wordt, komt het talg beter uit de huid. Wanneer het talg de huid makkelijk uit komt, ontstaan er minder talgophopingen (mee-eters) en puistjes. Fruitzuren zijn dus goed in te zetten bij een onzuivere huid. Daarnaast stimuleren fruitzuren de aanmaak van nieuwe huidcellen zoals collageen en elastine, waardoor fijne lijntjes en huidverkleuringen vervagen. De structuur van het bindweefsel verbetert, de huid wordt steviger en veerkrachtiger.

Afhankelijk van de huidconditie zijn er in kuurverband doorgaans 4-8 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Tussen de behandelingen zit 2 tot 4 weken tussentijd in kuurverband. Een fruitzuur is echter ook in te zetten als eenmalige ‘partypeel’ voor een opfrisser van de huid. Periodieke onderhoudsbehandelingen zijn nodig om het resultaat te behouden.