Telefoonnummer

06 36 222 386

Emailadres

info@huidtherapieskinshine.nl

Geopend op

ma, di, wo

Gember behoort tot één van de superfoods die veel te bieden heeft om je huidconditie te verbeteren. Het heeft een eigenaardige smaak en geur en is een bijzondere specerij met vele geneeskundige eigenschappen. Zo hebben verschillende onderzoeken aangetoond dat gember een sterke antioxidant is en ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen heeft. Hierdoor is gember een ideaal product ter ondersteuning van de huid. Mensen met huidproblemen waarbij ontstekingen optreden (zoals acne of rosacea) kunnen hier veel baat bij hebben doordat het de huid kalmeert. Daarnaast kan gember je helpen om vroegtijdige huidveroudering te voorkomen en het verbetert je bloedsomloop, waardoor de huidcellen beter gevoed worden en de afvalstoffen beter afgevoerd worden door je lichaam. Ook zitten er stoffen in die je stressniveau verlagen. Verder bevat het veel aminozuren, vitaminen, mineralen, carotenen, flavonoïden, calcium, fosfor en oxaalzuur.

Je weerstand krijgt een enorme boost en daarbij vermindert het ook je hongergevoel waardoor je minder snackmomenten op een dag zal hebben. Het draagt bij aan een betere vetverbranding en het werkt goed tegen misselijkheid en spierpijn. Kortom: een dagelijkse kop verse gemberthee doet je lichaam veel goeds. Je kunt het daarnaast ook gebruiken als specerij bij het koken.

Pas echter wel op met grote hoeveelheden gember wanneer je bloedverdunners gebruikt, aangezien gember ook zorgt voor een bloed verdunnend effect. Ook als je last hebt van galstenen of je galblaas is het verstandig om niet te veel gember tot je te nemen, aangezien gember de afgifte van galzuur kan verhogen.

Aanbevolen artikelen