Telefoonnummer

06 36 222 386

Emailadres

info@huidtherapieskinshine.nl

Geopend op

ma, di, wo

Fruitzuurpeelings worden ook wel chemische peelings genoemd. Dat wordt niet zo genoemd omdat er chemische stoffen in zitten, maar om de reactie die in de huid ontstaat nadat een fruitzuur is aangebracht.

Fruitzuren worden gewonnen uit natuurproducten. Zo is glycolzuur bijvoorbeeld een afgeleide van suikerriet en salicylzuur van wilgenschors. Verder zijn er nog fruitzuren zoals melkzuur, amandelzuur en druivenzuur. Ze kunnen als monopeeling worden ingezet, maar er kunnen ook verschillende zuren ingezet worden om meerdere huidproblemen tegelijk aan te pakken.

Fabel

Mensen denken soms dat het gebruik van fruitzuren niet goed is omdat je huid dan dun wordt. Dat is niet waar: fruitzuren helpen juist om je huid gezonder te maken. Het klopt dat het bovenste huidlaagje, waar de dode huidcellen zitten, iets dunner wordt. Dat willen we juist, omdat je huid dan minder dof wordt. Daarentegen worden de andere huidlagen en de bindweefsellaag dikker, steviger en veerkrachtiger. Na iedere behandeling wordt je huid weerbaarder voor invloeden van buitenaf en zal je huid meer stralen.

Wat doen fruitzuren?

Fruitzuren breken de eiwitverbindingen tussen de huidcellen van de bovenste huidlaag. Hierdoor verlies je sneller dode huidcellen en worden nieuwe, gezonde huidcellen in versneld tempo aangemaakt. Je huid hydrateert beter en je huid wordt rustiger en egaler. Er kunnen verschillende fruitzuren tijdens een behandeling worden ingezet, omdat de zuren specifieke eigenschappen hebben.

Heb je bijvoorbeeld wat fijne lijntjes en grove poriën, maar toch een vettige T-zone? Dan kan de huidtherapeut een mozaïek peeling doen: de T-zone wordt dan met salicylzuur behandeld en de rest van je gezicht met glycolzuur. Ook zijn er peelings die al gemixt zijn met verschillende fruitzuren waardoor je meerdere huidproblemen in 1x aanpakt.

Melkzuur werkt bijvoorbeeld weer goed op pigmentvlekjes en is ook geschikt voor een wat donkere huid. De moleculen van melkzuur zijn wat groter dan bijvoorbeeld glycolzuur, waardoor de peeling milder voor je huid is.

Ben je benieuwd welke peeling voor jou geschikt is? Maak dan een afspraak voor een intake!

Aanbevolen artikelen