Telefoonnummer

06 36 222 386

Emailadres

info@huidtherapieskinshine.nl

Geopend op

ma, di, wo

We weten dat een bezoekje aan de huisarts vanuit de basis verzekering vergoed wordt. Maar hoe zit dat eigenlijk bij een bezoekje aan de huidtherapeut?

Wat doet een huidtherapeut

De huidtherapeut is opgeleid om de zieke en/of beschadigde huid te behandelen. Hiervoor is een 4 jarige HBO bachelor opleiding gevolgd. Na de opleiding volgen huidtherapeuten trainingen en cursussen om hun kennis te verbreden. Ook gaan zij regelmatig naar congressen en werken zij samen met andere zorgverleners waar nodig (huisarts, fysiotherapeut, etc.). Dit wordt iedere 5 jaar getoetst aan de hand van het Kwaliteitsregister Paramedici.

Het werkgebied van de huidtherapeut is breed doordat zij veel kennis heeft van de anatomie van de huid, huidreacties en behandelingen om de huidconditie te verbeteren. Neem van tevoren een kijkje op de website om het behandelaanbod te checken.

Welke behandelingen bied een huidtherapeut aan?

Denk hierbij aan verschillende soorten peelings, laser en/of IPL behandelingen, microneedling, bindweefselmassage en oedeemtherapie. Ook ondersteunt zij in huidadviezen: welke producten heeft je huid nodig, hoe kan je je huid het beste verzorgen, etc.

Oké, de huidtherapeut heeft veel te bieden op het gebied van huidzorg, maar kan een behandeling vergoed worden of betaal je alles uit eigen zak?

Ja, huidtherapeutische behandeling(en) kunnen vergoed worden vanuit een aanvullende verzekering. Maar… vergoeding is wel afhankelijk van de aard van je huidprobleem.

Huidtherapie is namelijk op te delen in twee zorgsoorten: (para)medische zorg en cosmetische zorg. Huidproblemen met een medische indicatie zijn bijvoorbeeld pigmentvlekken, rosacea (couperose), acne en overbeharing. Voor vergoeding vanuit de aanvullende verzekering is vaak een verwijzing van de (huis)arts of medisch specialist nodig.

Bij cosmetische behandelingen zit dat net even iets anders. Deze behandelingen worden namelijk niet vergoed. Ook niet als je een aanvullend pakket hebt. Hierbij kan je denken aan het definitief ontharen van je benen of onder je oksels. Ook alleen het ‘opfrissen’ van de huid en het behandelen van huidverslapping valt niet onder de vergoeding. Tijdens het intakegesprek brengt de huidtherapeut je huidproblemen in kaart en hoe dit zit met de kosten en eventuele vergoeding daarvan.

Wees zuinig op je huid

Wel of geen vergoeding, houd er rekening mee dat je je huid altijd goed verzorgt. Je hebt immers maar 1 huid waar je je hele leven mee moet doen. De juiste huidverzorging zorgt ervoor dat je je huidconditie op peil houdt en je fris voor de dag komt.

Aanbevolen artikelen